Slapen werkwijze

Zolang een kind slaap nodig heeft overdag mag het slapen bij ons. In overleg met de ouders wordt bepaald hoelang. Kinderen moeten zich veilig voelen, dan pas slapen ze goed. Wij passen ons aan de baby’s aan. Vanaf 1 à 1/1/2 jaar proberen we de kinderen een keer per dag te laten slapen; tussen de middag. Vanaf ca. 3 ½ jaar proberen we het slapen enigszins af te bouwen, ter voorbereiding op school. Als kinderen nog wel moeten slapen van de ouders dan mag dit.

Werkwijze peuters

Kinderen van ca. 1 ½ tot 3 jaar slapen een keer per dag; tussen 12.30 en 14.30/15:00 uur.
Elk kind heeft zijn eigen bedje, dat is vertrouwd. We gaan gezamenlijk naar de slaapkamer. Als alle kinderen in bed liggen, lekker zijn ingestopt, blijft er een leidster in de slaapkamer zitten. Zij leest een verhaaltje voor, zingt soms een paar ‘slaapliedjes’. De kinderen kunnen nog even liggen draaien, zelf misschien nog wat willen vertellen en dan moeten ze rustig blijven liggen. De leidster stopt hier en daar nog een kind even beter in, aait over een hoofdje als dat nodig is en blijft zitten tot de kinderen slapen. Daarna kan ze terug naar de groep waar de babyfoon aanstaat.

De kinderen die niet slapen, rusten even uit op de groep en doen vervolgens een rustige activiteit. Kinderen die wakker worden, halen we uit bed. Als een kind al na een half uurtje wakker wordt, proberen we hem weer in slaap te sussen. Kinderen die maar een uurtje mogen slapen, i.v.m. de nachtrust, of omdat ze bijna naar school gaan, maken we wakker.

Werkwijze baby’s

Het slaapritme verschilt per baby. We leggen de baby’s in bed als ze moe zijn. Alles gaat in goed overleg met de ouders. Als een baby bijvoorbeeld lang slaapt, en de ouder heeft liever dat we het wakker maken voor de voeding, dan doen we dat, maar bespreken wel steeds of het nodig is. Slaap is net zo belangrijk als voeding. Maar een baby geeft vaak ook goed aan wanneer het honger heeft.

Wanneer een baby ouder wordt kan het een ritme gaan volgen van 2 x per dag slapen. We leggen deze kinderen rond 10 uur en rond 14:45 in bed. Indien een kindje 1 a 1 ½ jaar is proberen we het mee te laten doen met het ritme van 1x slapen per dag.

Slide Vraag een rondleiding aan of schrijf je direct in... Contact opnemen Direct inschrijven Rondleiding aanvragen

Slide Vraag een rondleiding aan Contact opnemen Direct inschrijven Rondleiding aanvragen of schrijf je direct in...

Verkeersthema

We zijn bezig geweest met het verkeersthema en hebben zebrapaden gezocht en er kwam