Kinderdagverblijf Edam

Kinderdagverblijf Diedel Dumpie in Edam is een kleinschalig kinderdagverblijf en beschikt over twee verticale groepen. De groepsruimtes zijn ruim en kindvriendelijk ingericht met afgeschermde verwarmingen, veiligheidshaakjes op de kasten en deurstrippen zodat de kinderen geen vingers tussen de deur kunnen krijgen. Er is volop uitdagend speelgoed en ontwikkelingsmateriaal voor de verschillende leeftijden aanwezig om te ontdekken en te experimenteren.

Beide groepsruimtes hebben hun eigen speelruimte, slaapkamer, keuken en sanitaire voorzieningen. De kinderen worden in hun eigen stamgroep opgevangen ( m.u.v vakantieperiodes). Dit geeft veel meer rust dan dat kinderen in een centrale ruimte/hal worden opgevangen.

Beide groepen zijn verticale groepen. Dit betekent dat kinderen van 0-4 jaar in dezelfde groep verblijven. De ruimte bestaat uit een ruime speelruimte, een keuken, een “natte”ruimte ( toiletjes en wastafel) en een slaapkamer.

Wij hebben een vast team van pedagogisch medewerksters waarvan de meesten al jaren bij ons werkzaam zijn. Allen hebben zij veel ervaring op verticale groepen. Onze pedagogisch medewerksters werken op vaste dagen zodat er tussen hen, de kinderen en de ouders een goede band kan worden opgebouwd.
Bij kinderdagverblijf Diedel Dumpie werken we met verticale groepen: kinderen van 0 tot 4 jaar spelen met en leren van elkaar. Samen in 1 groep. Vergelijkbaar met een gezin, waar ook kinderen van verschillende leeftijden samen opgroeien.

Voordelen van verticale groepen

  • Kinderen hebben gedurende hun hele kinderdagverblijfperiode dezelfde pedagogisch medewerkers.
  • Kinderen zijn langer bij elkaar.
  • Broertjes en zusjes kunnen bij elkaar op de groep samen zijn.
  • Kinderen houden dezelfde groepsruimte.
  • Jonge kinderen leren van de oudere kinderen.
  • De oudere kinderen leren van kleins af aan rekening te houden met jongere kinderen
  • Ouders hebben gedurende het verblijf van hun kinderen op het kinderdagverblijf dezelfde pedagogisch medewerksters als aanspreekpunt.
Wij zijn een kleinschalig kinderdagverblijf met twee verticale groepen. Maximaal kunnen wij 24 kinderen per dag verdeeld over de twee groepen opvangen. Alle vaste pedagogisch medewerksters kennen alle kinderen en ouders. Doordat we zo kleinschalig zijn, zijn de lijnen kort. Ouders kunnen met hun vragen direct terecht bij de pedagogisch medewerksters en hoeven niet met keuze menu’s door de telefoon de juiste persoon zien te bereiken.
Ons kinderdagverblijf is gelegen op een binnenplaats in het centrum van Edam.
Het is er rustig je hoort geen verkeer en er heerst een prettige sfeer.
Als lunch verzorgen wij op het kinderdagverblijf een warme maaltijd. Wij houden hierbij rekening met allergieën en geloofsovertuiging van de kinderen. Wij werken waar mogelijk met biologische producten. Ook vegetarische maaltijden staan op het menu. Wij serveren geen varkensvlees. De ouders kunnen op een wekelijks menu dat in de hal hangt zien wat hun kinderen gaan eten.Zien eten doet eten. Kinderen eten op het kinderdagverblijf vaak beter dan thuis. Voor ouders is het fijn om te weten dat hun kind overdag al een gezonde maaltijd heeft gegeten. Aan het einde van de dag zijn veel kinderen toch moe en eten daardoor ’s avonds niet goed meer. ’s Avonds zou u er dan voor kunnen kiezen uw kind een boterham te geven. Eet u liever samen nog een keer warm?. Ook geen probleem. Een gezonde warme maaltijd bevat niet meer calorieën dan een gemiddelde broodlunch maar is wel rijker aan belangrijke voedingsstoffen.
Wij werken met de methode Uk en Puk. Dit hanteren wij op basis van een light versie. Het is geen VVE programma bij ons maar wij selecteren gedurende het jaar een aantal thema’s uit deze methode waar we mee aan de slag gaan. Ons kindvolgsysteem is gebaseerd op deze methode.

Uk & Puk is gericht op kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Daarom is het geschikt voor het werken op kinderdagverblijven. Spelen staat centraal in Uk & Puk. De pop Puk is het speelkameraadje van de kinderen. Bij Uk & Puk zijn tien thema’s ontwikkeld die aansluiten bij de belevingswereld van baby’s, dreumesen en peuters. Bij elk thema zijn activiteiten uitgewerkt voor drie leeftijdsgroepen. Deze activiteiten kunnen makkelijk ingepast worden in de dagelijkse gang van zaken. In de activiteiten is er aandacht voor de vier ontwikkelingsdomeinen: taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling, motorische en zintuiglijke ontwikkeling en rekenprikkels.

Natuurlijk draait het bij Uk & Puk niet om lesjes geven en lesjes leren. Uk & Puk leert baby’tjes, dreumesen en peuters nieuwe vaardigheden. Door actief bezig te zijn en lekker te spelen!

Erg tevreden

Wij zijn erg tevreden over Diedel Dumpie. Inmiddels zit alleen ons jongste dochter er nog met veel plezier op, maar ook onze twee oudste dochters… Lees meer “Erg tevreden”

Jacob & Cindy

Leuke thema’s

Wat ik erg leuk vind is dat Nina altijd leuke dingetjes knutselt en dat jullie leuke thema’s hebben bepaalde… Lees meer “Leuke thema’s”

Roos Veld

Korte lijnen

Wij hebben inmiddels 4 jaar ervaring met Kdv Diedel Dumpie en zijn erg tevreden. Onze oudste ging met veel plezier naar zijn ‘schooltje’ en ook… Lees meer “Korte lijnen”

fam. Smidt

Wij zijn blij

Als Julia blij is zijn wij blij. Iedere morgen als ik haar breng is ze weer een beetje verlegen. Maar als ik haar ophaal (en… Lees meer “Wij zijn blij”

Renke & Vera

Persoonlijke benadering voelt als een warme deken

De persoonlijke benadering naar het de ouders en het kind ervaren wij als een warme deken. Er wordt gekeken naar de ontwikkeling van het kind… Lees meer “Persoonlijke benadering voelt als een warme deken”

Jeanet Guijt, Mohsine en Mouna Korich

Slide Vraag een rondleiding aan of schrijf je direct in... Contact opnemen Direct inschrijven Rondleiding aanvragen

Slide Vraag een rondleiding aan Contact opnemen Direct inschrijven Rondleiding aanvragen of schrijf je direct in...

Verkeersthema

We zijn bezig geweest met het verkeersthema en hebben zebrapaden gezocht en er kwam