Buitenspelen

Wij vinden het heel erg belangrijk met de kinderen naar buiten te gaan. Wij proberen als het weer het toelaat dit minimaal één keer per dag te doen. Bij mooi weer zijn we bijna de hele dag buiten.

Dreumesen en peuters

De kinderen kunnen heerlijk in de zandbak en met de zand/watertafels spelen. We hebben een buitenkeukentje gemaakt van aardappelkistjes en er zijn boomstammetjes waar de kinderen mee kunnen sjouwen of bouwen. Verder hebben we een soort knikkerbaan, maar dan van flessen gemaakt waar de kinderen water in kunnen doen. Het water loopt dan van de ene naar de andere fles.

Op en in de autobanden kunnen de kinderen zitten of erin en uit stappen. Vanaf het speelhuis kunnen de kinderen glijden. We hebben stapstenen met verschillend reliëf waarop de kinderen met hun blote voetjes het verschil kunnen voelen. Uiteraard is er allerlei buitenspeelmateriaal aanwezig zoals stepjes, fietsen, loopauto’s ballen skippyballen stoepkrijt. In de zomer is het vooral kledderen met water in de watertafels en met de tuinslang. Daarnaast doen wij kringspelletjes met liedjes en gaan wij er regelmatig op uit met de bolderkarren.

In het voorjaar planten we bollen en zaaien zaadjes met de kinderen. De kinderen mogen ook helpen bij het vullen van de bloembakken die wij op het plein hebben staan en hangen.

Baby’s

De kleine baby’s die nog niet zelf kunnen zitten kunnen zich vermaken in de grote buitenbox of we gebruiken een campingbedje als box. Natuurlijk zitten ze ook gezellig bij ons op schoot. En met het wandelen kunnen de babytjes ook gewoon mee in een kinderwagen.

Slide Vraag een rondleiding aan of schrijf je direct in... Contact opnemen Direct inschrijven Rondleiding aanvragen

Slide Vraag een rondleiding aan Contact opnemen Direct inschrijven Rondleiding aanvragen of schrijf je direct in...

Verkeersthema

We zijn bezig geweest met het verkeersthema en hebben zebrapaden gezocht en er kwam