Zelfredzaamheid

We vinden het belangrijk om de kinderen zoveel mogelijk zelf te laten doen. Dit is goed voor hun zelfvertrouwen en eigenwaarde. Als een kind de mogelijkheid krijgt zelf dingen uit te proberen, zonder steeds te worden afgeremd en van volwassenen het vertrouwen krijgt om zelf dingen te proberen, dan zal het kind zelfvertrouwen ontwikkelen. Kinderen krijgen het gevoel dat ze met respect worden behandeld, ze worden geaccepteerd.

In de praktijk betekent dit dat de kinderen zelf dingen kunnen pakken, zonder dat ze afhankelijk zijn van een volwassene. De omgeving moet toegankelijk zijn.

De kinderen worden gestimuleerd dingen zelf te doen; zij mogen helpen bij huishoudelijke karweitjes; de tafel dekken/ afruimen, puzzels pakken, als een kind melk heeft geknoeid mag hij het zelf schoonmaken, gezicht zelf schoonmaken met een washand, aan en uitkleden, etc. Als de situatie het toelaat, mogen de oudste peuters zelf hun broos smeren. We stimuleren de kinderen in het zelf aan en uitkleden en helpen daar waar nodig is.

Activiteiten

In principe wordt de hele dag de zelfredzaamheid gestimuleerd. Het is goed de kinderen bij alle werkzaamheden te betrekken en hen zoveel mogelijk zelf te laten doen

Slide Vraag een rondleiding aan of schrijf je direct in... Contact opnemen Direct inschrijven Rondleiding aanvragen

Slide Vraag een rondleiding aan Contact opnemen Direct inschrijven Rondleiding aanvragen of schrijf je direct in...

Verkeersthema

We zijn bezig geweest met het verkeersthema en hebben zebrapaden gezocht en er kwam